Länkar för tips till webbdesign
Skrivet av - NA - på 2007-04-02 09:51

Om du vill ha tips om hur man skapar en webbsida så kan du fälja nedanstående länkar:
http://www.webdesignskolan.se - Denna svenska webbplats ger en grundlig och enkel förklaring till hur HTML-kodning, som är grunden för WWW-sidor, fungerar och hur man gör sina egna webbsidor. Förutom HTML täcker sidan även hur man skapar stilmallar, CSS, programmerar med serverspråket PHP och mycket mer. Utöver webbdesign så täcker sidan hur man arbetar med Photoshop, Dreamweaver, Flash m.m.
http://www.w3schools.com - W3schools är skapad av dem som har satt standarden för hur HTML-kod ska fungera. Sidan är på engelska och kan tyckas vara lite mer svårare att förstår än webdesignskolan, men innehåller mer information om de olika språk som änvänds på webbsidor. Även denna sidan innehåller flera olika språk som man kan koda i såsom CSS, Javascript, PHP, SQL m.m.