Inställningar för att lägga till e-postkonto i Outlook Express
Skrivet av Anders . på 2007-01-25 08:44

En guide som visar hur du aktiverar en e-postadress i e-postklienten Outlook Express.

1. Öppna Microsoft Outlook Express

2. Klicka på Verktyg

3. Välj konton

4. Välj fliken E-post

5. Klicka på Lägg till och välj Ny Epost

6. Välj ett namn (vad som helst)

7. Klicka på Nästa

8. Skriv in din E-postadress

9. Klicka på Nästa

10. Välj POP3 eller IMAP som inkommande mailserver

11. Skriv på Inkommande mailserver POP3/IMAP fältet: "mail.citynetwork.se"

12. Skriv på utgående mailserver SMTP fältet: "mail.citynetwork.se"

Om du använder vår utgående mailserver SMTP måste du aktivera "servern kräver Autentisering" och använda samma inställningar som inkommande mailserver. Detta gör du efter du lagt upp E-postadressen.

13. Klicka på Nästa

14. Fyll i kontonamn med hela mailadressen t ex namn@citynetwork.se

15. Skriv in det lösenord du valt till din E-postadress

16. Kryssa i Spara lösenord

17. Klicka Nästa

18. Klicka på Slutför

19. Om ni använder vår SMTP så välj fliken E-post igen i internetkonto rutan

20. Markerar din E-post igen och klicka på egenskaper

21. Klicka på fliken server

22. Längst ner klickar ni i "servern kräver autentisering"

23. Klicka på Inställningar bredvid "servern kräver autentisering" och klicka i "använd samma inställningar som inkommande mailserver.

24. Klicka på fliken avancerat och välj SMTP port 587 istället för port 25 som står förvalt som standard (port 25 fungerar alltså inte)

25. Klicka OK och sedan stäng Internetkonto rutan.

26. Klart!