Felsökningsåtgärder för din PHP-webbsida
Skrivet av på 2017-04-06 16:05

De vanligaste orsakerna till att en webbsida slutar fungera efter en uppdatering är att ens CMS inte är uppdaterat.
För att uppdatera det behöver du logga in i administrationsgränsnittet och välja att uppgradera det.

En annan orsak är ofta även att tillägg eller teman inte stödjer den nya uppdateringen.
Det löses oftast genom att uppdatera det tillägg eller tema som orsakar felet.
Du behöver vända dig till varje utvecklare av plugin för att se så att just det plugin du använder stöder uppdateringen du gör av ditt CMS.
Normalfallet är att det finns versionshistorik att se efter.

Om din hemsida blir helt vit, så beror det oftast på att ett felmeddelande genereras, men att ingen felvisning är påslagen.
Om du använder Wordpress (Mest förekommande CMS) så behöver du logga in via FTP.
Du väljer där att redigera filen "wp-config.php" och sätter värdet "wp_debug" till "true".
Din hemsida visar då ett felmeddelande. Efter det kan du avaktivera pluginet som gav dig felmeddelandet.

Du kan även aktivera felmeddelanden genom att följa denna guiden, om du till exempel inte använder dig utav Wordpress:
Aktivering av felmeddelande