Testa din webbsida mot PHP 7.0 för dig som använder Windows
Skrivet av på 2017-04-06 09:16

En guide som visar hur du kan testa din webbsida mot den nya version av PHP som installeras 2017-04-12.

Så här testar du att din webbsida som ligger på en Linuxserver i vår miljö fungerar med PHP version 7.0. Guiden gäller för dig som använder Windows lokalt på den dator du testar från.

För att testa er hemsida utan att peka om den kan ni uppdatera er lokala hostsfil och på så sätt säga till just er dator att gå till en specifik server hos oss som kör den nya versionen av PHP.

Börja med att starta Notepad som administrator, högerklicka på Notepad ikonen och välj "kör som administrator"/"run as administrator". Kan du inte hitta Notepad, klicka på startmenyn och skriv in Notepad i sökfältet.

Klicka sedan på "Arkiv" och "Öppna". Gå till "c:\windows\system32\drivers\etc\". Välj "Alla Filer"/"All Files" och öppna filen "hosts"

I filen ”hosts” lägger du till en rad längst ner och skriver in den adress du ska peka mot och det domännamn som ska peka dit, tänk på att även lägga till domännamnet med www om detta används. Det du lägger till ska se ut så här:

188.95.227.6 citynetwork.se www.citynetwork.se

(Du byter ut citynetwork.se och www.citynetwork.se mot din domän)

När du har testat och bekräftat att det fungerar mot den nya PHP-versionen så tar du bort den rad du lagt till i filen ”hosts”.