Testa din webbsida mot IIS8 för dig som använder Linux/Mac
Skrivet av Kristian M på 2017-03-03 16:49

En guide som visar hur du kan testa din webbsida mot den nya version av IIS som installerades 2017-03-14.

Så här testar du att din webbsida som ligger på Windowsserver i vår miljö fungerar med IIS version 8.5. Guiden gäller dig som kör Linux eller Mac lokalt på den dator du testar från.

1. Börja med att öppna upp ett konsolfönster eller terminalfönster.

På Mac: Gå till Finder - Program - Skriv terminal.app i sökfältet

Kopiera följande rad utom citationstecknen och klistra in i terminalfönstret:

"sudo cp /etc/hosts /etc/hosts.minbackup"

-Tryck Enter

-Ange ditt lösenord för ditt användarkonto om du blir ombedd.

Byt ut citynetwork.se och www.citynetwork.se mot din egen domän i följande rad och kopiera hela raden utom citationstecknen. Klistra sedan in den i terminalfönstret:

"sudo echo 188.95.227.8 citynetwork.se www.citynetwork.se >> /etc/hosts"

OBS! Mac-användare måste köra följande kommando:

sudo -- sh -c "echo 188.95.227.8 citynetwork.se www.citynetwork.se>> /etc/hosts"

Tryck Enter

2: Öppna en webbläsare och besök din webbsida för att se efter så att allting fungerar som det ska.

3: Gå tillbaka till terminalfönstret och klistra in följande text utan citationstecken:

"sudo cp /etc/hosts.minbackup /etc/hosts"

Tryck Enter

Klart!