Testa din webbsida mot IIS8 för dig som använder Windows
Skrivet av Kristian M på 2017-03-03 16:46

En guide som visar hur du kan testa din webbsida mot den nya version av IIS som installerades 2017-03-14.

Så här testar du att din webbsida som ligger på Windowsserver i vår miljö fungerar med IIS version 8.5. Guiden gäller dig som kör Windows lokalt på den dator du testar från.

För att testa er hemsida utan att peka om den kan ni uppdatera er lokala hostsfil och på så sätt säga till just er dator att gå till en specifik server hos oss som kör den nya versionen av IIS.

Börja med att starta Notepad som administrator, högerklicka på Notepad ikonen och välj "kör som administrator"/"run as administrator". Kan du inte hitta Notepad, klicka på startmenyn och skriv in Notepad i sökfältet.

Klicka sedan på "Arkiv" och "Öppna". Gå till "c:\windows\system32\drivers\etc\". Välj "Alla Filer"/"All Files" och öppna filen hosts

I filen ”hosts” lägger du till en rad längst ner och skriver in den adress du ska peka mot och det domännamn som ska peka dit, tänk på att även lägga till domännamnet med www om detta används. Det du lägger till ska se ut så här:

188.95.227.8 citynetwork.se www.citynetwork.se

(Du byter ut citynetwork.se och www.citynetwork.se mot din domän)

När du har testat och bekräftat att det fungerar mot den nya IIS versionen så tar du bort den rad du lagt till i filen ”hosts”.