Förnya webbhotell manuellt
Skrivet av på 2016-11-24 09:17

Guide som beskriver hur du manuellt kan förnya ditt webbhotellspaket via kontrollpanelen "My City"

Ibland kan man vilja förnya (även kallat förlänga) sitt webbhotell lite i förväg, kanske i samband med att man förnyar en domän.

Börja med att logga in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se.

Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord.

Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

Då bör det se ut som nedan. Klicka då på "Fakturering" längst upp till höger.

Här klickar man sig vidare till "Abonnemang" i menyn.

Sedan klickar man på fliken "Förnyelse".

Här ser du vilka tjänster du kan förnya i detta konto. Börja med att kryssa för de tjänster/domännamnen du vill förnya.
Klicka sedan på knappen "Förnyelse" ovanför listan.

Då får du fram vilka valmöjligheter som finns för att betala.

Gör ditt val och klicka på "Beställ". Följ instruktionerna för betalning om du valt något annat än faktura.

Längst ner ser du de olika betalningsalternativen.

Då har själva beställningen gått igenom. Beroende på vilken betalningsmetod du valt så är det lite olika scenarion.

Själva webbhotellet förnyas inom 5-10 minuter oavsett betalsätt. Har du valt att förnya domännamn också förnyas dessa först när betalningen
kommit in till oss. Är det bråttom rekommenderar vi betalning med kort eller paypal, då når betalningen oss inom några minuter.

Om du valt betalning via något annat sätt så går betalningen igenom inom ett par minuter och då kommer även tjänsterna förnyas.

Klicka på "Fakturor" för att komma tillbaka till översikten över fakturorna i kontot. Där ser du vad status är för din betalning.
Har du valt att betala via faktura på banken så kan du gå in här lite senare (någon bankdag senare) för att se status.