Installera SSL-certifikat på Windows server 2008 och 2012.
Posted by on 2016-09-29 13:24

Generera en certifikatbegäran signering (CSR)

1. Öppna Internet Information Services (IIS) Manager.
  2. Välj servernamnet och dubbelklicka sedan på Servercertifikat.
  3. Under Åtgärder klickar du på Skapa certifikatbegäran.
  4. På det unika namnet Properties sida av certifikatbegäran guiden fylla i alla fält för ditt certifikat och klicka sedan på Nästa.
  5. På nästa sida i guiden, välj en krypteringsleverantör (standard är vanligen acceptabelt) och bitlängden av krypteringsnyckeln (den rekommenderade minimi är 2048 bitar). Klicka sedan på Nästa.
  6. På filnamn anger du den plats där du vill spara certifikatbegäran filen, och klicka sedan på Slutför.

Installera certifikatet

1. När du får certifikatet från ditt SSL-certifikat du har beställt logga in på servern och i IIS-hanteraren, välj servern och dubbelklicka på Servercertifikat.
  2. Under Åtgärder klickar Complete Certificate Request.
  3. I guiden, välja plats för certifikatfilen, vilket är på samma plats som du valde när du skapar CSR i föregående avsnitt.
  4. (Windows Server 2012 endast) Namnge filen och välj din butik.
  5. Klicka på OK.

Ställ upp bindningarna

1. I IIS-hanteraren, högerklicka på din webbplats och välj Redigera Bindningar.
  2. I Site Bindningar fönstret, klicka på Lägg till.
  3. I Lägg till webbplats Bindande dialogrutan utföra följande steg:
    1. Ställ in värdet av typ till https.
    2. (Windows Server 2012) Ange värdnamnet, om det behövs.
    3. Från certifikatlistan SSL, välj ditt certifikat.
    4. Klicka på OK.

4. Efter bindningen är inställd visar webbplatsen Bindningar fönstret bindande för HTTPS.

Importera ett SSL-certifikat

1. I IIS-hanteraren, dubbelklicka på Servercertifikat.
  2. Under Åtgärder klickar du på Importera.
  3. Välj platsen för certifikatfilen, ange lösenordet (om du ställer in ett), och välj certifikatarkiv (endast Windows Server 2012).
  4. Klicka sedan på OK.