Skapa och visa underhållssida via .htaccess
Skrivet av på 2016-08-24 08:34

Ofta kommer man till det läget att man önskar paus sin sida, dvs att man ska göra uppdateringar eller andra förändringar av sin hemsida, men man vill inte påverka sidan och riskera att förlora sina filer.

Lägg upp en s k underhållssida "maintenance" som möter besökarna istället för en massa felmeddelanden.

Det är enkelt med .htaccess och en html-fil.

Skapa en html-fil och döp till maintenance.html. Skriv "Sajten uppdateras - var vänlig återkom igen!" eller vad ni önskar ska stå.

Skapa en htaccess-fil och lägg in följande:

RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^0\.0\.0\.0
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/maintenance\.html$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.dinhemsida.se/maintenance.html [R=307,L]

Byt ut 0-orna till ditt eget ip-nummer. Vilket ip-nummer du har kan du kolla här: http://www.ip-adress.com.

Ligger ni direkt via vår miljö är det ip 188.95.227.20 ni ska ange.