Knowledgebase: E-post
Ställa in Brevlådefunktioner i Iphone eller Ipad
Posted by on 2016-08-16 13:18

Brevlådefunktioner/mappar

När det kommer till att ställa in er mappar, dvs Brevlådefunktioner:

Klicka på ditt IMAP konto, klicka på Avancerat.
Man kan här välja vilka mappar som var kopplade till varandra. Per default ligger dessa markerade på "Min Iphone eller Min Ipad".

Här behöver ni välja er mapp som ligger under er "Server".

Till exempel mappen borttaget är kopplad till den lokala mappen borttaget på telefonen och likadant på skickat + utkast ( draft )
Koppla i stället borttaget till den externa mappen SENT på servern och likadant för de andra mapparna genom endast att markera mappen.

För att testa så det fungerar kan ni tex:
Starta appen Inställningar tryck på " E-post, kontakter, kalendrar " och tryck på den aktuella e-postkonto .
Välj ett mail i er inkorg och välj att radera det. Om ni ej får felmeddelande så fungerar det.

Om det uppkommer ett meddelande som säger att ert mail inte kan flyttas så behöver ni gå in under E-post, kontakter, kalendrar " och tryck på den aktuella e-postkonto.
Tryck på knappen "Avancerat"
Klicka på Raderat och då välj papperskorgen (Trash) på servern.

Observera att ni måste skapat personliga mappar i er webbmail för att dom ska dyka upp på er telefon och kunna synkroniseras.

Ni har följande standardmappar:

INBOX
Drafts
Sent
Spam
Trash

Om ni inte ser era standard mappar kan detta bero på att ni aldrig loggat in i er webbmail.

Gå då till adressen https://mail.citynetwork.se och ange er e-postadress samt ert lösenord.

När ni loggat in så har ni i er vänsterspalt något som heter Folders.

Under User Folders har ni följande: Add folder.

Här namnger ni er mapp som ni vill skapa och klickar sen på plus-tecknet som finns till höger.

Snabbversionen för att lägga till en mapp är att klicka på plustecknet direkt bredvid Folders i vänsterspalten.

Vill man skapa en undermapp eller radera en mapp så markerar man en mapp under Folders och högerklicka.