Hur man rensar cache i olika webbläsare
Skrivet av på 2016-03-21 16:05
Varje webbplats du besöker består av tusentals mediefiler och ibland kan det ta en hel del tid för browser för att ladda alla webbplatsens innehåll. Första gången du besöker en webbplats, duplicerar webbläsaren ursprungliga värdena på webbplatsen för att göra det laddas snabbare nästa gång du besöker den. Denna process kallas caching.

När vissa ändringar till webbplatsen görs är det nödvändigt att rensa cacheminnet i webbläsaren, eftersom vissa värden av webbplatsen kan sparas på datorn och webbläsaren kommer att hålla öppna gamla, cachad version av webbplatsen, så att ändringarna kommer inte bli sedd.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur man rensar cache i olika webbläsare för Windows operativsystem nedan:

Google Chrome
1. Klicka på Chrome-menyn i högra hörnet i webbläsarens verktygsfält.
2. Välj Verktyg.
3. Klicka på Rensa webbinformation
4. I dialogrutan som visas markerar du kryssrutorna för de typer av information som du vill ta bort
5. Klicka på Rensa webbinformation.
6. Klart!

Mozilla Firefox
1.I högra hörnet av Firefox-fönstret, klicka på Firefox-knappen och välj Alternativ
2. Välj panelen Avancerat> klicka på fliken Nätverk.
3. I Cached Web Content klickar du på Rensa nu
Du kan också trycka på CTRL + SKIFT + DEL i webbläsarens fönster, bocka av innehållet för att ta bort och klicka på Rensa nu knappen.

Opera

1. Klicka på Opera knappen i det övre vänstra hörnet> Inställningar> Ta bort privata data
2. Klicka på Detaljerade alternativ för att visa resten av alternativen.
    Kontrollera endast följande:
    radera sessionscookies
    radera alla cookies
    ta bort hela cacheminnet
3.Klicka på knappen Ta bort.

Internet Explorer 9, 10 (standardläge )

1. Välj Verktyg> Internet-alternativ

2. Öppna Allmänt> Klicka på knappen Ta bort

3. Kontrollera behövande alternativ och klicka på knappen Ta bort

Internet Explorer 10 (Windows 8-läge)

1. Dra/svep över till högra hörnet av skärmen och starta Charms Bar> klicka på knappen Inställningar.
2. Klicka på Internet-alternativ.
3. Välj Ta bort knappen under knappen Radera webbhistorik.

Safari
1. Klicka på Verktyg (kugghjulet)> Återställ Safari
2. Kontrollera alla nödvändiga alternativ, klicka på knappen Återställ
Det är allt!

Du hittar detaljerade instruktioner om hur man rensar cache i olika webbläsare för Mac-operativsystemet nedan:

Safari

1. Klicka på Safari> Inställningar
2. Kolla på knappen Advanced> kryssa bort "Visa utvecklingsmenyn" i menyraden
3. Klicka på "Utveckla" - knappen i Aktivitetsfältet > Töm cachar

Google Chrome

1. Öppna Chrome och klicka på Anpassa och på "kontrollera Google Chrome"-  knappen
2. Välj Fler Verktyg> Rensa webbinformation
3. Välj början av tidsalternativen från rullgardinsmenyn , kryssa följande:

Sökhistorik
Hämtningshistorik
Cookies och andra webbplats och plugin data
Cachade bilder och filer

Efter detta klicka på "Ta bort webbinformation".

Mozilla Firefox

1. Klicka på Firefox-knappen i aktivitetsfältet och välj Inställningar
2. Klicka på knappen Advanced> Nätverk> välj sedan "Rensa nu"- knappen i Cachad Webinnehålls sektionen.

Opera

1. Klicka på Opera> Rensa webbinformation
2. Kontrollera alla nödvändiga alternativ, klicka på Rensa sökdata
Klart!

Du hittar detaljerade instruktioner om hur man rensar cache i olika webbläsare för mobila enheter nedan:

Android

1. Starta din webbläsare, oftast är det Chrome.
2. Öppna menyn och välj Inställningar
3. Gå till Privacy menyn och välj Rensa webbinformation

iOS

1. På startskärmen trycker du på knappen Inställningar
2. På skärmen Inställningar trycker du på Safari knappen
3. Under avsnittet Sekretess välj/klicka på Rensa cookies och data-knappen
4. På bekräftelseskärmen välj/klicka Rensa cookies och data

Windows-telefon

1. Från startskärmen, Svep skärmen från höger till vänster, bläddra ner till Inställningar och klicka på den
2. Svep till Program och skrolla sedan ner i menyn och klicka på alternativet Internet Explorer
3. Längst ned på skärmen klicka på ta bort historik - knapp