Synkronisera kalender och kontakter i Microsoft Outlook med Iphone/Ipad och webbmail.
Skrivet av på 2016-03-20 14:19

Tyvärr har vi i dagsläget inget komplett stöd att synkronisera kalender och kontakter i Microsoft Outlook som fungerar fullt ut.

Vi rekommenderar dock att man installerar ett gratis Outlook Plugin som heter Outlook CalDav Synchronizer.

Detta plugin synkroniserar händelser, uppgifter och kontakter mellan Outlook och Google, Sogo, Horde eller någon annan CalDAV eller CardDAV server och stödjer följande versioner:2016, 2013, 2010 och 2007.

Ni finner denna här för nedladdning: https://sourceforge.net/projects/outlookcaldavsynchronizer

1) När ni installerat pluginet så ska ni starta om er Outlook- klient och ni kommer då se att det finns en flik tillagd som heter CalDavSynchronizer.

2) Dubbel-klicka på fliken och välj sedan Synchronization Profiles.

Här väljer ni "Add" och väljer "GMX Calendar" och sen OK.

3) Välj vad ni vill att er profil ska heta och under Outlook folder väljer ni Calendar.

4) I fältet för DAV Url: tar ni bort https://caldav.gmx.net som redan är ifyllt och istället skriver du http eller https

https://mail.citynetwork.se:8008/calendars/test@domain.com/calendar

5) Fyll i ert användarnamn ( er mailadress ) och bocka i rutan för IMAP/POP3. Ni behöver ej ange ert lösenord.

6) Klicka på test settings.

Om ni inte vill ställa in personliga intervaller så väljer OK längst ner.

7) Ni har nu synkroniserat er kalender och er kontakter i Outlook med er Webbmail.

OBS: Vi vill dock betona att då detta inte är vårat plugin så kan vi inte ta ansvar för den även om den fungerar utan problematik i dagsläget.

Om ni har en IPHONE eller IPAD kan ni enkelt synkronisera er webbmail genom att följa denna guide:

https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/260/4/Lagg-till-profil-till-iPhone-or-iPad

Grattis! Ni har nu lyckats synkronisera er Outlook, webbmail och Iphone/Ipad med varandra för delning av kontakter,kalender och e-post.