Knowledgebase: Domännamn
SPF-records - För att förhindra spammare att använda din domän
Posted by Anders . on 2016-03-10 16:06

En åtgärd vi kan rekommendera för att förhindra spammare att använda din domän är att lägga in ett SPF-record

Med ett SPF-record kontrollerar servern att mailet skickats med ett auktoriserat IP innan det skickas iväg. Det är dock inget 100%-igt skydd men kan filtrera bort en stor del av spammailen.

Du lägger till ett SPF-record i DNS för din domän via vår kontrollpanel "My City" https://my.citynetwork.se

Detta SPF-record ska se ut exakt på följande sätt:

Subdomän: @

Typ: TXT (Klicka på knappen Avancerat om du inte får upp TXT bland valen)

TTL: 3600

Data: "v=spf1 a mx include:citynetwork.se ~all"

Observera dock att detta inlägg kräver att du kör via vår mailserver och att du anger "mail.citynetwork.se" som utgående mailserver "SMTP" i din lokala e-postklient.

Efter uppdatering av DNS kan det ta upp till 24 timmar innan förändringen slagit igenom fullt ut.

Här finns mer information om varför mail kan komma från din e-postadress fast du vet att du inte skickat mailet:

https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/435/4/Varfor-mail-kommer-fran-din-mailadress-fast-du-inte-sjalv-har-skickat-dem