Knowledgebase: Onlinebackup
Jag har glömt login till min klients backupgränssnitt, hur gör jag
Posted by on 2016-01-27 11:45

Default-inloggning till backupgränssnittet är admin/admin, så du kan alltid testa med detta först.

Om det inte går, och du inte kan komma på så måste du installera om klienten.
Detta är dock relativt enkelt gjort, och du tappar ingen data och inga backupinställningar på att göra så.

För att installera om klienten och återställa backupinställningarna så gör du följande:

1. Avinstallera klienten (För linux/bsd-klienter kör du uninstall.sh-scriptet som finns i installationsdirectory. För windows kan du avinstallera via kontrollpanelen.)

2. Installera klienten igen, var nogrann med att ange samma onlinebackup-id som tidigare. Under installationen får du välja en ny inloggning för backupgränssnittet.

3. Efter att du har installerat är det dags att återställa dina inställningar. Detta gör du genom att i backupgränssnittet välja "recover" -> "disaster recovery" i menyn.

4. Välj backupservern i server-listan. (backup1.onlinebackup.se) och klicka på knappen "recover backups".
Om allt gått bra kommer nu dina inställningar och backupscheman att läsas tillbaka från servern. 

5. Efter en återställning av data kommer alla dina backupscheman per default att vara "suspended". För att aktivera dem igen väljer du i menyn: "backups" -> "List backup schedules". 

6. Klicka på suspend/resume-knappen på de backupscheman du vill aktivera igen. Om du har skyddad din backup med krypteringsnyckel, kommer du få ett meddelande om att du först måste in och editera ditt backupschema och där ange krypteringsnyckeln. Detta är en säkerhetsspärr för att se till att ingen obehörig kan nå din data. I detta fall klickar du på edit-knappen och fyller i krypteringsnyckeln, därefter klickar du på spara. Nu kan du aktivera backupschemat igen via suspend/resume-knappen.