Inställningar för att lägga till e-postkonto i Gmail
Skrivet av på 2015-10-14 10:26

Om du vill koppla ditt e-postkonto till ditt Gmail konto utan att koppla hela domänen via DNS, du kan lägga till det hos Gmail direkt.

Vi har en guide som beskriver hela processen.

För att lägga till ett annat e-postkonto, du behöver att klicka på  “Settings”, välja “Settings” från inställningar och klicka på  “Accounts” länk.

Här finns  “Check mail from other accounts (using POP3)” inställning, välj “Add a POP3 mail account you own” länk.

“Add a mail account you own”  visas. Ange e-postadressen du vill lägga till Gmail under  “Email address” och klicka på “Next step.”

Nu ska du ange information om ditt konto som: användarnamn, lösenord, server (ange mail.citynetwork.se som server) och port (det ska vara 110 som standard).

Om du vill fortfarande hämta e-postmeddelanden via en annan mailklient eller på andra datorer välj: “Leave a copy of retrieved message on the server”.

Du kan även tagga dina inkommande e-postmeddelanden på det konto du lägger till, så att du vet vilka meddelanden finns på ditt Gmail konto.

För att göra detta, du behöver välja: “Label incoming messages” och markera din tag frå de som visas i menu. Du kan även skapa en tag om den du vill ha finns inte i listan eller passar inte till det mailkontot

Om du vill inte spara inkommande meddelanden till samma inkorg som Gmail använder, du kan bara välja “Archive incoming messages (Skip the inbox)” för att slippa detta och lägga till meddelanden till arkiv.

NOTERING: Du kan även lägga till filtrering på dina meddelanden med rätt tag.

Klicka på  “Add Account.”

Du kan välja om du vill skicka e-postmeddelanden via ditt Gmail konto eller den nya adressen. För att göra det, välj: “Yes, I want to be able to send mail as” inställning och klicka på “Next Step.”

Om du ska skicka dina e-postmeddelanden från den andra adressen, du behöver att välja om du vill använda Gmail e-postservrar eller smpt server från City Network. Det är enklare att skicka via Gmail, så välj “Send through Gmail” och klicka på “Next Step.”

Du behöver att verifera att du äger det andra kontot du vill lägga till i Gmail. Klicka på “Send Verification” för att skicka ett mail din din e-postadress.

I det meddelande som skickas, finns en veriferingslänk som du använder för att verifera din adress, du kan även skriva in koden manuellt: “Enter and verify the confirmation code” och klicka på “Verify.”

“Add another email address you own” fönster ska stängas automatiskt. Om du klickar på länken, du kan behöva att stänga fönster manuellt, klicka på “Close window”.

Nu är din adress lagt in i Gmail under “Check mail from other accounts (using POP3)”  under “Settings” .  Det finns även under: “Send mail as”, om du väljer att skicka e-postmeddelanden från den adressen.  I  “Send mail as” under “When replying to a message,”  du kan välja att svara från samma adressen som e-postmeddelande skickades till - “Reply from the same address was sent to”  eller använda “Always reply from the default address,” vilken är ditt nuvarande Gmail konto. Du kan alltid ändra “From” adressen när du skickar eller svarar på ett e-postmeddelande.

E-postmeddelanden som skickades till det andra konto visas i din inkorg  med den beskrivning du har lagt in som tag.