MacMail Yosemite
Skrivet av på 2015-09-15 10:33

Installera IMAP-konto

Så här gör du för att installera ett e-postkonto i Mail. Denna guide gäller den svenska versionen av Mail 7.3 som följer med Mac OS X 10.9.5 (Yosemite). Vissa avvikelser kan förekomma mellan olika versioner och språk, men det bör vara enkelt att följa denna guide även om du använder en annan version av Mail.

Starta programmet enligt de medföljande instruktionerna. Om du startar programmet för första gången startas installationsguiden direkt, i annat fall går du in i menyn Mail och väljer Lägg till konto.

I den första rutan så väljer du Lägg till ett annat e-postkonto..

I nästa ruta så anger du ditt namn, din e-postadress och det tillhörande lösenordet.

Systemet kommer ej att automatiskt kunna ställa in din e-postadress utan du kommer här att få upp valet att ställa in e-postkontot manuellt.

Välj nu om du vill ansluta med IMAP eller POP. Ange sedan följande: E-postserver: mail.citynetwork.se
Användarnamn: <Din e-postadress> Lösenord: <Lösenordet till din e-postadress>

I nästa ruta för utgående e-post (SMTP) så anger du samma information igen för att kunna skicka e-post med via konto.

Klicka sedan på Skapa för att börja använda din e-postadress.

Redigera ett befintligt konto
Om du redan lagt in ditt konto i Mail, men kan t.ex. inte ta emot eller skicka meddelanden kan du behöva ändra avancerade kontoinställningar. Du hittar dessa inställningar genom att klicka på menyn Mail, och sedan gå till Inställningar och till sist på fliken Konton.
Välj här ditt e-postkonto i vänsterspalten, och klicka sedan på rullistan för Server, utgående e-post (SMTP), klicka sedan på Redigera SMTP-serverlista:

Kontrollera att Servernamn står som mail.citynetwork.se, och gå sedan till fliken Avancerat. Om du önskar att använda SSL (krypterad trafik) även bocka i Använd SSL (Secure Sockets Layer). Du behöver också se till att Autentisering är ställd på Lösenord, och sedan fylla i hela din e-postadress i Användarnamn, och skriva in det tillhörande lösenordet.
Klicka sedan på OK för att spara dessa inställningar, och i föregående rutan klicka på underfliken Avancerat, kontrollera här att Port är ställd på 143 om du vill använda SSL. Kontrollera även att Autentisering är ställd på Lösenord:
Nu är ändringen utav ditt e-postkontot slutförd.

Våre generella inställningar är följande:

Användarnamn Din epostadress
Lösenord Detta kan administreras via din kontrollpanel
Inkommande mailserver
(POP3 alternativt IMAP) mail.citynetwork.se
Utgående mailserver
(SMTP) mail.citynetwork.se
Portar
POP3 110 (standardport behöver inte ändras)
IMAP 143 (standardport behöver inte ändras)
SMTP 587
Utgående server kräver autentisering Lösenord med okrypterad text/plain text
De uppgifter du behöver är ett användarnamn och ett lösenord samt namnet på mailservrarna. Användarnamnet är alltid din epostadress och mailservrarna är mail.citynetwork.se

Utöver dessa inställningar behöver du även ändra vilken port som den utgående mailservern kommunicerar via. Rätt port här skall vara port 587. Man behöver även tala om att SMTP servern kräver autensiering. Här skiljer det lite hur det ser ut i de olika mailklienterna men om man måste ange det så sker autentiseringen via lösenord med okrypterad text/plain text.