Knowledgebase: Kom igång
Flytta databas med Navicat
Posted by Johan Hedberg on 2015-04-23 14:08

Denna guide visar hur du använder programmet Navicat för att flytta innehållet i en databas från en databas till en annan. Programmet Navicat hittar du här: http://www.navicat.com/download

Notera dock att Navicat inte är ett gratis-program, men det finns en 30-dagars testperiod under vilken du kan använda alla funktioner i programmet. Vill du använda det vidare efter 30 dagar så behöver du dock betala för programmet.

Börja med att starta Navicat och klicka sen på "Connection" -> "MySQL". I rutan som kommer upp fyller du i anslutningsuppgifterna för din gamla databas:

Sen klickar du på "Connection" -> "MySQL" igen, en likadan ruta kommer upp där du fyller i anslutningsuppgifterna för din nya databas:

Högerklicka nu på en av de databas-anslutningar du har lagt till i Navicat och välj "Data Transfer":

Följande ruta kommer då att dyka upp och där väljer du din gamla databas som "Source" och din nya databas som "Target":

Klicka på "Select All" för att få med allt data, sen klickar du på "Start" så kommer Navicat att kopiera över allt data till den nya databasen: