Ansluta till databas i City Cloud med endast SFTP utan VNC applet
Posted by on 2015-04-14 08:13

Hur kommer jag åt min databas i City Cloud med endast SFTP? Dvs, utan att ansluta via VCN applet?

När det gäller SFTP så är detta något som går över SSH (och då även samma inloggningsinformation vad gäller användarnamn och lösenord).

Du bör således kunna ansluta till din server hos oss med ditt användarnamn för SSH i WinSCP.Därefter bör den agera som vilken FTP-anslutning som helst så att du kommer behöva navigera dig till det stället där filerna ska hamna.

När det däremot gäller databas så är detta inget som är filbaserat, detta är något du behöver installera på servern (tex mysql server) och därefter ansluta med en klient för detta. Antingen brukar Mysql Workbench fungera bra, annars kan du också installera phpmyadmin på din servers webbserver och ansluta det hållet.

Lite länkar:

https://dev.mysql.com/downloads/workbench

http://www.phpmyadmin.net/home_page/downloads.php