Hur lägga till en SRV post
Skrivet av Anders . på 2015-01-09 08:35

En SRV posts data anges på följande sätt:

Subdomän: <subdomän>
Typ: SRV
TTL: 3600
Data: <prioritet> <vikt> <port> måldata.

Ett exempel kan se ut så här:

Subdomän: _sip._tcp
Typ: SRV
TTL: 3600
Data: 0 5 5060 mail.citynetwork.se

Om man blir ombed att specificera en subdomän så görs det efter servicen och protokollet. I vårt exempel skulle det se ut så här:

Subdomän: _sip._tcp.mail
Typ: SRV
TTL: 3600
Data: 0 5 5060 mailsrv.citynetwork.se

Då kommer tjänsten som frågar efter SRV inlägget att gå till mailsrv.citynetwork.se över porten som man angett.

Här är direktlänk med guide hur du editerar DNS i kontrollpanelen hos oss

https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/212/27/editera-dns

Mer hjälp om SRV finns också här:

http://en.wikipedia.org/wiki/SRV_record