Kunskapsbank: Kom igång
Wordpress och allmän MySQL migrerings guide
Skrivet av på 2014-12-05 10:02

Du som har WordPress behöver uppdatera databasuppgifterna för MySQL samt flytta databasen.

För att göra flytten av databasen går det bra att använda vår MySQL-migrering som du hittar på adressen http://phpmyadmin.citynetwork.se/mysqlmigration/

Tänk på att du behöver kontrollera filen wp_config.php enligt nedan guide för att kunna göra migreringen se mer på följande länk, http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php

Du behöver även skapa en ny databas i vår nya kontrollpanel ”My City”. Vänligen se följande guide,
https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1/27/aktivering-av-ny-mysql-databas

Om din nuvarande databas ligger på serven ”mysql3.citynetwork.se” kommer du inte ha möjlighet att använda vår MySQL-migrering. Ligger du på denna server måste du köra ett externt program för att ladda ner databasen. Ett sådant program är t.ex. ”MySQL Workbench” som du hittar på adressen, http://www.mysql.com/products/workbench/
En guide för hur du gör själva migrering hittar du via,
http://dev.mysql.com/doc/workbench/en/wb-admin-export-import.html

Övriga guider som kan vara bra att känna till för migrering av er webbsida är;

Ändra lösenord på en FTP användare - https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/182/0/andra-losenord-pa-en-ftp-anvandare

Överföring av webbsida via FTP – https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/173/0/overforing-av-webbsida-via-ftp