Inställningar för att lägga till e-postkonto i iPhone or iPad
Skrivet av på 2014-03-21 09:41

I denna guiden beskriver vi hur du gör för att lägga till ett e-postkonto på din iPhone / iPaden.

Bilderna du kommer se är tagna för iPhone men sättet är detsamma för iPad.

1. Gå till inställningar i din iPhone.

2. Dra med fingret på skärmen tills du hittar E-post, kontakter, kalender.

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 2

3. Klicka på E-post, kontakter, kalender för att komma till nästa sida. Har du iOS11 hittar du e-postinställningarna direkt under "Konton och lösenord" istället.

4. Klicka på lägg till konto.

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 4

5. I nästa steg får du flera val. Du ska välja "Annat" för att komma vidare.

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 5

6. På nästa steg väljer du "Lägg till e-postkonto".

7. I detta steg anger man för- och efternamn t.ex. (Susanne Svensson), sin e-postadress och en beskrivning t.ex. "Mitt e-postkonto".

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 7

8. I det första steget ska du välja vilken typ av e-post du vill skapa. Vi rekomderar att du använder imap.

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 8

(För att se fler inställningar drar du med fingret på skärmen för att komma ner till fler inställningar.)

8.1. Det är viktigt att du fyller i värdnamn och på de fält det står "frivilligt" skriver i e-postadress (användarnamn) och lösenordet som tillhör kontot.

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 8.1

8.2. När du känner dig klar klickar du på "Nästa" som du har länst uppe till höger.

9. På den sista sidan väljer du endast e-post och klickar på "spara" längst uppe till höger.

Skapa e-postkonto till iPhone / iPad steg 9

Nu när ditt konto är skapat behöver du gå in under Inställningar - välja E-post, kontakter, kalender - klicka på ert e-post konto.

Välj igen konto och sen under Server för utgående e-post, klicka på SMTP mail.citynetwork.se

Välj Primär server och klicka.

Se till servern är grönmarkerad.

Server för utgående e-post :

Ange värdnamn: mail.citynetwork.se

Användarnamnet är ej frivilligt utan här ska ni fylla i er e-postadress samt även ange ert lösenord för e-postadressen.

Se till att SSL är grönmarkerat.

Autenstisiering: välj lösenord.

Ange serverport 587.

Och klicka på klar i högra hörnet.

Nu är allt klart och du kan nu hantera din e-post direkt i telefonen eller läsplattan.

Brevlådefunktioner/mappar

När det kommer till att ställa in er mappar, dvs Brevlådefunktioner:

Klicka på ditt IMAP konto, klicka på Avancerat.
Man kan här välja vilka mappar som var kopplade till varandra.
Till exempel mappen borttaget är kopplad till den lokala mappen borttaget på telefonen och likadant på skickat + utkast.
Koppla i stället borttaget till den externa mappen SENT på servern och likadant för de andra mapparna.

Tex:
Starta appen Inställningar tryck på " E-post, kontakter, kalendrar " och tryck på den aktuella e-postkonto .
Scrolla neråt.
Tryck på knappen "Avancerat"
Klicka på Raderat och välj papperskorg på Trash på servern.

Skapa nya mappar direkt i telefonen

För att kunna skapa nya mappar direkt via telefonen kan ni behöva ändra "Prefix för IMAP-sökväg" till "INBOX".

Denna inställning når ni under avancerade inställningar för det aktuella kontot