Hur skapar jag en server
Posted by on 2014-02-25 14:40

När du har registerat ditt konto via https://citycloud.se/ och vill starta din första server gör du enligt följande.

1. Gå till https://citycontrolpanel.com/ och logga in med de uppgifter du fått utskickade via e-post. Skulle du ha glömt ditt lösenord kan du klicka på "Glömt lösenord".

2. När du har loggat in, klicka på servrar uppe i menyn för att komma till era servrar.

3. Du ser här en överblick av vad du använder just nu. Denna vy är för hela ditt cloud konto. Med detta menas med att både servrar i Karlskrona och Stockholm finns med.

4. Klicka på "Skapa ny server" som du har längst uppe till höger.

5.1. Du får nu upp en ruta där du får flera val.

- "Lista per operativsystem", Här kan du välja att installera en server från en image som vi på City Network har skapat.

- "List per applikation", Här finns färdiga servrar med t.ex. Wordpress och Joomla som du kan installera direkt och komma igång med på bara några minuter.

- "Installera från ISO", Ett avancerat val där man har möjlighet att installera en server helt själv. Man väljer då namn på sin server, i vilket datacenter serven ska vara osv... I detta val gör du alltså hela installation själv med VNC.

5.2. Om du inte väljer det avancerade valet klickar du fram under "Steg 1: Välj kategori" efter den serven du önskar skapa. I vårt exempel skapar via en Wordpress installation. Igenom att klicka på "CMS" får du nu fram en lista till höger där du kan välja t.ex. wordpress.

6. Du får nu fram en ruta där du ska ange ett namn på din server. Du kan också välja om serven ska ha mer prestanda i form av cpu och minne under "Hårdvaruprofil". Vi rekommenderar alltid att man väljer minst 1 GB i ram då detta snabbt kan ta slut och serven/hemsidan slutar fungera och serven behöver startas om.

Du kan till höger även se exakt vad din server kommer kosta i månaden som den ser ut när den skapas.

6.1. När du känner dig klar klickar du på "Skapa server" och på nästa ruta "Ok".

7. Du kommer då se följande längst uppe på sidan som visar att din server skapas. Vänta tills denna försvinner, då är din server skapad och reda att börja använda.

8. Du kommer nu se din nya server till vänster. Om du klickar på serven får du till höger fram själva serven. Tänk på att det kan ta en liten stund innan du ser servens ip-adress under Nätverksgränssnitt. Klicka på serven en gång till för att ip-adressen ska synas.

9. Under fliken "Anteckningar" kan du se / skriva information om din server. Har du valt en färdig image kommer du se information om hur du loggar in första gången.

Lycka till med din nya server och tveka inte att höra av dig om du har några frågor!