Knowledgebase: E-post
Lägg till profil till iPhone or iPad
Posted by on 2014-01-22 14:45

I denna guiden beskriver vi hur du gör för att installera en atmail profil på din iPhone / iPaden.

Bilderna du kommer se är tagna för iPhone men sättet är detsamma för iPad.

1. Använd webbläsaren Safari från din iPhone / iPad. När du startat webbläsaren gå till adressen http://mail.citynetwork.se/

2. När sidan laddat fram kommer två alternativ finnas. Det du ska välja för att installera atmail är "Download the profile".

Atmail steg 1

3. På nästa sida behöver du logga in med det e-postkontot som ska användas på din iPhone / iPad. - Viktigt att du loggar in med exakt det kontot som ska användas då profilen som laddas ner är knuten till detta kontot!

Atmail steg 2

4. Efter inloggning kommer du direkt in till inställningar i din iPhone / iPad för att påbörja installationen klickar du på "Installera".

Atmail steg 3

4.1. Du kommer nu få fram en ruta som kommer klaga på en "Osignerad profil" här klickar du bara på Installera nu".

Atmail steg 4

5. Om du har lösenord aktiverat på din iPhone / iPad så kommer följande ruta fram. Här ska du ange det lösenordet du har på iPhonen / iPaden för att kunna installera denna profilen.

Atmail steg 5

6. Efter installationen kommer du se "Atmail Mobile Config"

Atmail steg 6

6.1. Igenom att klicka på "Fler detaljer" kan du se mer exakt vad som installerats på din iPhone / iPad.

Atmail steg 6.1

7. Igenom att klicka på "Klar" längst uppe till höger kommer du skickas vidare till en webbsida som förklarar mer om just denna profilen som installerats.

Atmail steg 7

8. Installationen är nu klar och du kan nu synca e-post / kalenderhändelser och kontakter.