Backup av webbplats via FTP
Skrivet av på 2013-11-04 15:39

Denna guide beskriver hur du på egen hand via FTP överför en backup av din weddsida.

Den FTP-klient som denna guide använder sig av är FileZilla, en gratis FTP-klient som du hittar på:
https://filezilla-project.org/download.php

1. För att kunna logga in och ladda ner dina filer behöver du dina användaruppgifter till FTP. Användarnamn och adress hittar du i din kontrollpanel "My City" (https://my.citynetwork.se) under menyn "FILER".

2. Här ser du IP adressen du skall använda som Host/Värd och ditt Username/Användarnamn som är ditt kundnr-master

Vill du skapa ett nytt FTP konto till så väljer du att klicka på grön knapp "+Lägg till".

På denna sida kan du även byta ditt ftp-lösenord ifall du skulle tappa bort det genom att klicka på knappen "Redigera".

Nedan väljer du ett nytt lösenord som måste bestå av minst 8 tecken. Minst en stor bokstav, minst en liten bokstav och minst en siffra

4. På bilden nedan ser du 3 fält som skall fyllas i.

a) Det är din Host/Värd, ditt Username/Användarnamn och ditt lösenord du har till ditt FTP konto. Därefter klickar du på på knappen "Quickconnect" så kommer du få upp ditt domännamn på höger sida vilket är FTP servern där du har dina webbfiler.

b) Dubbelklicka på ditt domännamn så kommer 3 mappar dyka upp enligt bilden nedan.

För att sen komma åt dina webbfiler så dubbelklickar du på mappen public_html. Nu skall du se alla dina webbfiler för din hemsida.

Det du ser på nedre vänster sida är din lokala dator och på nedre höger sida är webbfilerna som du har på FTP-servern.

c) För att ta en kopia av dessa, dra mappen public_html till vänster sida och släpp den i den mapp du vill spara kopian i.

d) Klart! Du har nu en kopia av din hemsida på din dator.

För att återställa den lokala kopia du nu har på datorn till webbhotellts FTP servern så kopierar du alla webbfiler från lokal dator till mappen public_html på FTP servern.