Överföring av domän till City Network som registrar
Skrivet av på 2013-10-08 14:31

En guide som beskriver hur du överför en domän till City Network som registrar.

Innan du kan starta en överföring av domänen behöver du generera en auktoriseringskod vilket du gör hos den nuvarande registraren som du ska flytta domänen från. För de flesta toppdomäner (gäller inte .se och .nu) behöver du även kontrollera att domänen är upplåst för överföring (transfer). När detta är gjort följer du instruktionen nedan:

1.)

Du loggar in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

2.)

När du loggat in går du till "Domännamn och Webbplatser - Domänhanteraren". Klicka på "Överför Domännamn".

3.)

Skriv namnet på din domän i första fältet och välj rätt toppdomän i boxen till höger.

4.)

Skriv in auktorisationskoden du fått från din nuvarande Registrar i fältet ”Auktorisationskod:"

5.)

Sätt en bock i rutan/rutorna för att godkänna de allmänna villkoren.

6.)

Klicka på den gröna knappen "Överföring".

Gäller överföringen en .se eller .nu domän så går överföringen i normala fall på ett par minuter och du kan sedan administrera domänen via kontrollpanelen hos oss fullt ut.

Är det annan toppdomän som t.ex. en .com domän så kan överföringen ta upp till 5 dygn. Ni kommer då också att få ett e-postmeddelande via vilket ni behöver godkänna överföringen.

I vissa fall utgår det en kostnad för att överföra en domän. Utgår det en kostnad så avser denna kostnad enbart förnyelseavgiften då domäner per automatik förnyas med ett år i vissa fall. City Network tar alltså aldrig ut någon extra avgift för att överföra en domän till oss som Registrar.

Observera att namnservrarna för domänen inte ändras vid en överföring.

Anledningen till detta är att du som kund ska hinna föra över allting från din nuvarande leverantör.

Du behöver alltså ange våra namnservrar när du känner dig redo att aktivt flytta till oss och följande guide beskriver hur man utför detta:

Ändra namnservrar