Koppla domän till Office 365
Skrivet av på 2013-07-22 17:05

En guide som beskriver hur du via kontrollpanelen "My City" kopplar en domän till Office 365.

Det första du får göra när du har skaffat dig ett Office 365 konto och vill använda din befintliga domän är att verifiera att du själv är ägaren.

Detta gör du hos Office genom att lägga till en så kallad TXT-post och en MX-post. Den data som ska vara i dessa poster kommer du att få på Office 365 sidan.

För att lägga till dessa så får du först gå in i kontrollpanelen på https://my.citynetwork.se
Där klickar du sedan på DNS, eller så går du igenom "Domännamn och Webbplatser" och trycker DNS i den meny som fälls ner,
klicka på den gröna knappen "Lägg Till" som finns längst nederst på sidan för att sätta igång med att lägga till en ny DNS post.

För att lägga till TXT så behöver du gå in i avancerat läge.
Så tryck på knappen Avancerat som är bredvid fältet för Typ.

Avancerat läge

Nu väljer du TXT som typ och så fyller du i den strängen som Office 365 gav i Data.
Viktigt är att man har citationstecken runt strängen
Så det man sätter in i data ser ut ungefär såhär:
"MS=ms37747585"

Låt @ stå kvar som subdomän och 3600 som TTL.

TXT

Tryck nu på spara så ska din TXT-post vara klar.

Sedan vill Office 365 även ha en MX-post, detta gör du på samma ställe som där du lade till TXT-pekaren.

Om din DNS-editor är inställd på Avancerat läge sedan tidigare i guiden så kan du trycka på enkelt vid fältet för Typ.

När du skapar en MX-post så får du upp två fält vid data.
Det första fältet är för prioriteten, vilket är siffran som står framför adressen.
Prioritet är i vilken ordning som servrar ska provas för att skicka mailet, om server med prioritet 1 inte svarar så prövas servern med prioritet 5 osv.

Om du inte har fått någon siffra så kan du fylla i en själv, du använder dig av 0 i exemplet här.

MX

Nu så är det bara att vänta ungefär 15 minuter och sedan trycka Verifiera hos Office 365.

Om du nu vill lägga upp de DNS-poster som Office 365 använder dig utav så kan du antingen byta till deras servrar så att de tar över allt som har med siten att göra.
Men i detta exempel så kommer du att genom exempel visa hur du ska lägga upp alla DNS-inställningar i kontrollpanelen "My City".

OBS! Innan du går vidare så notera att det kan ta några timmar innan domänens DNS är uppdaterad, det tar i normalfallet ungefär två timmar, men det kan ta upp till 48 timmar.

Det första som du kommer att få av Office 365 är en MX-pekare som de vill att du har, den gamla användes bara för att verifiera sidan och denna kommer att hantera mailet.
Den lägger du upp enligt det tidigare exemplet i denna guid.

Sedan kommer en rad med CNAMEs att visas i listan för vad Office 365 vill ha,
Dessa varierar sig lite i hur de ser ut hos Office, någon kan visas med bara ett namn och andra med namn.dindomän, att tänka på är att inte ta med .dindomän utan bara själva namnbiten när du lägger upp DNS-posten.

Som typ så väljer du CNAME och i data skriver du den måladress som Office 365 har gett er.

CNAME

Sedan så kommer även Office 365 att ge er ett par poster med typen SRV.
Där har de
Typ: SRV
Tjänst: tjanst
Protokoll: protokoll
Port: port
dukt: dukt
Prioritet: prio
Mål: example.com
TTL-Värde: 1 timme

Först så kommer du behöva tolka om denna data, detta är för att allt detta ska komma in i fyra fält totalt.
Typ väljer du SRV där du lägger till domänen (samma ställe där du valde typ TXT tidigare), du kommer behöva vara i avancerat läge för att göra detta.

Avancerat

I fältet TTL så låter du 3600 stå kvar, detta betyder 3600 sekunder vilket motsvarar en timme.
Som data kommer du nu dock att behöva göra en specialare.

Där skriver du in datan på följande sätt:  <prioritet> <vikt> <port> måldata
exempeldus 1 100 443 sipdir.example.com

Som Subdomän så kommer du skriva tjanst.protokoll
exempeldus _sip._tls

Så tillslut kommer det se ut ungefär såhär innan du trycker på spara, notera data-fältet

sipdir

Med denna guide så bör du kunna lägga till alla DNS-poster som Office 365 ger dig och därigenom koppla er domän till dem.