Hur ser jag mina databasuppgifter via kontrollpanelen
Skrivet av Mattias Nilsson på 2013-03-10 18:17

En guide som visar var i kontrollpanelen "My City" som du ser dina inloggningsuppgifter till en databas.

1. Du loggar först in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

2. På förstasidan under "Snabbguide" klickar du på fliken "Databaser".

3. Dina databaser visas och du kan bläddra mellan alla dina databaser genom att klicka på drop-down menyn på raden "databaser".

4. Värdnamn: Här visas databasservern som din databas är skapad på. Detta värdnamn ska du använda om du vill ansluta till din databas.

5. Port: Standardporten för att ansluta till en databas är 3306 och det är detta som visas på denna rad.

6. Användarnamn: Detta är ditt användarnamn till databasen. Klickar du på din användare via denna vy så kommer du direkt till sidan där du kan ändra användarens lösenord om du förlorat lösenordet.

7. Rättigheter: I exemplet ovan har användaren både läs och skrivrättigheter till databasen.

8. Det finns även en direktlänk till http://phpmyadmin.citynetwork.se där du kan administrera din databas.

8. Observera att när du ska logga in till din databas via phpmyadmin.citynetwork.se så måste du välja rätt server, dvs den servern som visas som "värdnamn". I exemplet ovan är det mysql18 som ska väljas.