Ändra mellan automatisk och manuell förnyelse
Skrivet av på 2013-03-04 15:24

En guide som beskriver hur du kan välja mellan manuell och automatisk förnyelse av domännamn.

* Automatisk förnyelse = Det Skapas en faktura med automatik. När fakturan är betald och vi har fått in pengarna kommer domänen förnyas.
* Manuell förnyelse = Faktura skapas inte med automatik utan det krävs egen aktiv handling för att skapa fakturan. Här måste också fakturan betalas innan domänen förnyas.

Snabblänk hur du förnyar din domän manuellt:
https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/208/27/fornya-en-doman-manuellt

Du loggar in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

Gå in i din domänhanterare under "domännamn och Webbplatser - Domänhanteraren".

Kryssa nu i rutan till vänster om domännamnet. Klicka sedan på "Autoförnyelse" ovanför listan.

Nu kan du välja att antingen aktivera eller avaktivera den automatiska förnyelsen.
(I detta exempel visas hur man avaktiverar autoförnyelsen.)

Du får här en kvittens på att ändringen är utförd.
Klicka på "Stäng".

Nu ser du hur din domän ändrats till manuell förnyelse.