Förnya en domän manuellt
Skrivet av på 2013-02-13 18:21

Guide som beskriver hur du manuellt kan förnya en eller flera domännamn via kontrollpanelen "My City"

Ibland kan man vilja förnya (även kallat förlänga) en domän eller flera samtidigt och kanske även lite i förväg.

Börja med att logga in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se.

Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord.

Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

Då bör det se ut som nedan. Klicka då på "Fakturering".

Här klickar man sig vidare till "Abonnemang"

Här väljer man fliken "Förnyelse".

Här ser du vilka tjänster du kan förnya i detta konto. Börja med att kryssa för de tjänster/domännamnen du vill förnya.
Klicka sedan på knappen "Förnya" ovanför listan.

Då får du fram vilka valmöjligheter som finns för att betala.

Antingen som här med faktura. Klicka i så fall på "Beställ".

Här ser du hur det ser ut om du väljer kortbetalningsalternativet:

Här ser du hur det ser ut om du försöker betala med krediter som finns i kontot:

Vill du betala med Paypal så går det också bra.

När du valt den metod du känner sig tryggast med så kan du klicka på "Beställ" och då kommer du hit:

Då har själva beställningen gått igenom. Beroende på vilken betalningsmetod du valt så är det lite olika scenarion.

Om du valt betalning via faktura, så kommer tjänsterna förnyas så fort som pengarna kommit in till vårt system.
Tänk på att om du betalar via bank dag 1 så kommer pengarna till oss först tidigast nästkommande bankdag. Vi får oftast in betalningsinformation
från vår bank på kvällarna.

Om du valt betalning via något annat sätt så går betalningen igenom inom ett par minuter och då kommer även tjänsterna förnyas.

Klicka på "Fakturor" för att komma tillbaka till översikten över fakturorna i kontot. Där ser du vad status är för din betalning.
Har du valt att betala via faktura på banken så kan du gå in här lite senare (någon bankdag senare) för att se status.