Överföring av domän från City Network till annan registrar
Skrivet av på 2013-01-28 11:31

En guide som beskriver processen att överföra en domän från City Network till annan registrar.

För att överföra en domän från City Network som registrar behöver du logga in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

När du är inloggad går du in under "Domännamn och Webbplatser - Domänhanteraren", klicka på Redigera-knappen bredvid domännamnet du önskar överföra. Du får du upp ett fält med olika flikar. Klicka på fliken "Överföring" och generera en auktoriseringskod. Denna kod behöver du uppge hos din nya Registrar för att överföra domännamnet dit.

Vissa typer av domännamn kan inte flyttas förrän det förflutit minst 61 dagar sedan registreringen eller senaste ändringen av domännamnet.

Observera att när er domänflytt har genomförst och den finns aktiv hos er nya registrar, behöver ni radera domänen i er kontrollpanel hos oss. Detta då kontrollpanelen inte automatiskt känner av att domänen flyttas då det sker genom ett annat system, och kommer därför skapa en förnyelsefaktura om man valt automatisk förnyelse.

1. Logga först in i kontrollpanelen "My City".

2. Klicka på Fakturering uppe till höger

3. Klicka på rubriken Abonnemang

4. Välj fliken Domäner

5. Klicka på knappen X till höger om den domän du vill radera

6. En ruta kommer upp om du är säker att du vill radera. Är du säker så klickar du på knappen Radera annars avbryt

7. Om ni redan fått faktura på domänen ni flyttat ut så kontakta vår support via e-post eller telefon så makulerar vi fakturan.

8. Klart