Generella e-postinställningar i mailklient
Skrivet av Anders . på 2013-01-10 14:43

En guide som förtydligar vilka generella inställningar du behöver göra för att aktivera e-post i valfri mailklient.

E-postinställningar

Vilka är då de olika uppgifterna som behövs för att konfigurera mailen i en lokal mailklient?

De uppgifter du behöver är ett användarnamn och ett lösenord samt namnet på mailservrarna. Användarnamnet är alltid din epostadress och mailservrarna är mail.citynetwork.se.

Utöver dessa inställningar behöver du även ändra vilken port som den utgående mailservern kommunicerar via. Rätt port här skall vara port 587. Man behöver även tala om att SMTP servern kräver autensiering. Här skiljer det lite hur det ser ut i de olika mailklienterna men om man måste ange det så sker autentiseringen via lösenord med okrypterad text/plain text.

Nuvarande begränsningar vid mailutskick:
50 / minut, 100 / timme och 600 / dygn

Användarnamn Din epostadress
Lösenord Detta kan administreras via din kontrollpanel
Inkommande mailserver
(POP3 alternativt IMAP)
mail.citynetwork.se
Utgående mailserver
(SMTP)
mail.citynetwork.se
Portar
POP3
IMAP
SMTP
-
110 (standardport behöver inte ändras) 995 om SSL är aktiverat
143 (standardport behöver inte ändras) 993 om SSL är aktiverat
587
Utgående server kräver autentisering Lösenord med okrypterad text/plain text