Så här beställer du ett SSL certifikat
Posted by Alexander R on 2012-12-05 14:37

I följande guide går vi igenom hur du lägger till ett SSL certifikat.

Det första du gör för att köpa ett SSL certifikat är att du går till fliken "Domännamn och Webbplatser" > "SSL Certifikat".

Tänk på att när man beställer SSL och inte väljer prefix www i beställningen så ingår inte www. Väljer men dock www så får man för både domänen och för www.domänen.

1

Klicka sedan på "Lägg till certifikat" .

2

Om du inte redan har ett eget certifikat så väljer du "Köp certifikat" .

3

Om du väljer att köpa ett eget Certifikat så fyller du i era uppgifter. Ett exempel på hur det kan se ut finner du nedan.

Vid valet domänprefix väljer du om det ska vara med eller utan www. t.ex  https://www.citynetwork.se alternativt https://citynetwork.se.

Om du väljer www så ingår dock även https://erdomän.se/.

4

När du betalat för ert certifikat så kommer signalen gå till vår återförsäljare att registrera certifikatet åt er. Det tar oftast 48 timmar, därefter skickar de ut ett CRT som du måste lägga in i vår kontrollpanel.

Nedan ser du en bild på vart du lägger in ditt CRT. du klickar först på "Lägg till CRT"

5

Därefter klistrar du in hela ert CRT med början -----Begin Certificate----- till -----End Certificate----- i rätt ruta.

Du behöver även klistra in din Intermediate CERT direkt under det vanliga CRT.

6

Det sista steget efter du har lagt till ert CRT är att du ska aktivera certifikatat på våra servrar. Det gör du genom att klicka på "Aktivera" knappen vilket visas nedan.

Certifikatet blir aktiverat på natten efter du har klickat på knappen.

7

När väl certifikatet är aktiverat så kommer du hitta ert IP som du kan nå eran site på i IP fältet.