Kunskapsbank: Utveckling - Teknik
Vad betyder om jag får felet Validation of viewstate MAC failed ibland på hemsidan
Skrivet av Anders . på 2012-11-28 14:33

Om du får felet "Validation of viewstate MAC failed." så beror det på att din hemsida ligger i en miljö med många webbservrar
och att trafiken lastbalanseras mellan dessa webbservrar. När man använder vissa funktioner i .NET i denna miljö så kan detta fel uppstå.

Ni löser detta problem med att lägga in en så kallad machinekey i sektionen <system.web> i din web.config fil.

Komplett machineKey sektion kan genereras här:

http://www.eggheadcafe.com/articles/GenerateMachineKey/GenerateMachineKey.aspx