Hur vidarebefordrar jag en domänadress till en annan domänadress i kontrollpanelen
Skrivet av Anders . på 2012-10-23 14:14

En guide som beskriver hur du vidarebefordrar en domän till en annan webbsida via kontrollpanelen.

För att göra en URL adress pekning från en domän till en annan så gör du enligt följande:

1. Du loggar först in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord

2. Gå till Webbplats och välj webbplatser

3. Klicka på Redigera bredvid den domän du vill peka till ny adress

4. Välj Vidarebefordring

5. Där kan du välja mellan "Server redirect (301)" eller "Med ram (frame)"

* "Server redirect (301)", är en permanent vidarebefordring. Vilket innebär att målets adress kommer att synas i webbläsaren. Denna vidarebefordring brukar anses som den mest effektiva om man ser till sökmotorsoptimering.

* "Med ram (frame)", innebär att du kommer till den webbsida du vidarebefordrar till men adressen som visas är den du vidarebefordrar från.

6. Skriv in URL adressen i fältet "mål-URL:" och klicka TEST.

7. Väljer du ram (frame) så fyller du i de tre rutorna också med valfria ord.

8. Klart