Hur aktiveras publiceringsverktyg i kontrollpanelen
Skrivet av Anders . på 2012-10-08 10:42

Guide som förtydligar hur du installerar någon av de CMS applikationer vi erbjuder som "OneClickInstallers".

1. Du loggar in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

2. Aktivera Linux / Windows för din domänen under rubrik Domännamn och Webbplatser/Webbplatser

Här kan du välja Linux eller Windows för din domän.
T ex WordPress och Joomla kräver Linux som plattform.

Har din domän t ex inte Linux som "Tjänst" så kan du uppdatera detta genom att välja "Redigera".
Välj sedan "Service" till Webbplats och Linux. Klicka Spara

3. Välj Installera applikationer under rubriken Domännamn och Webbplats

4. Klicka på knappen "Apps" bredvid webbplatsen.

5. Bredvid fältet Domän eller subdomän: Klicka på rutan bredvid det tomma fältet med vita linjer och välj din domän.

6. Klicka på "grön knapp" installera för den Applikation du vill använda.

7. När installationen är klar får du upp en ruta med dina inloggningsuppgifter. Dessa skall du spara.

8. Nu kan du börja jobba med publiceringsverktyget.