Inställningar för att lägga till e-postkonto i Windows Live Mail 2011
Skrivet av på 2012-09-27 13:22

En guide som visar hur du akiverar ett e-postkonto i e-postklienten Windows Live Mail.

När du väl har startat Windows Live Mail 2011 möts du antingen av ett fönster som heter "Lägg till e-postkonton". (Detta om du ännu inte har något konto konfigurerat i programmet.) Har du redan en adress konfigurerad och vill lägga till ytterligare en så hittar du det i programmenyn. Se bilder nedan. (Jag har svensk version och kommer att använda mig av de svenska uttrycken. I övriga språkversioner återfinns valen på motsvarande ställen.)

Bild för förstagångsanvändare:

Att lägga till ytterligare e-postkonto:

När du väl har kommit till fönstret: "Lägg till e-postkonton" är det dags att börja fylla i de korrekta uppgifterna. Fyll i aktuell E-postadress, Lösenord till kontot samt Visningsnamn. Bocka även i rutan Konfigurera serverinställningar manuellt. (För exempel se bilden nedan.)

När allt är ifyllt, klicka på Nästa.

Nu är det dags att konfigurera serverinställningarna. Det första valet du behöver göra är "Servertyp". City Network erbjuder två skilda typer, POP3 och IMAP. Skillnaden mellan dessa två kommunikationsprotokoll beskrivs här.

I bilden nedan syns de korrekta inställningarna. Du anger alltid "mail.citynetwork.se" som Serveradress medans du anger din egen e-postadress som användarnamn.

Välj Servertyp och fyll i era uppgifter. När allt är klart klicka på Nästa.

Nu är allt klart och ert konto är färdigt att börja användas. Klicka på slutför.