Inställningar för att lägga till e-postkonto i Microsoft Outlook 2010
Skrivet av på 2012-09-27 09:23

En guide som beskriver hur du aktiverar en e-postadress i e-postklienten Outlook 2010.

När du har öppnat Outlook 2010, klickar du på File. (Vi har här använt en engelsk version av Outlook, men motsvarande menyval finns på samma ställen i övriga språkversioner.)

* Klicka på Add Account.

* Add New Account fönstret öppnas. Välj det sista alternativet att manuellt konfigurera inställningarna och klicka på Next.

* I nästa steg väljer du vilken typ av konto som du vill aktivera. De tjänster som City Network tillhandahåller är POP3 och IMAP vi väljer därför första alternativet och klickar på Next.
Beskrivning av kommunikationsprotokollen POP3 samt IMAP finns här.

* Här ska du fylla i alla era uppgifter samt välja vilken typ av konto som du vill aktivera. POP3 eller IMAP.

* Här kan du se exemplet på de ifyllda fälten. Ni anger alltid "mail.citynetwork.se" i fälten för "incoming mail server" samt "Outgoing server". Som "User Name anger ni den e-postadress ni nu aktiverar. Lösenord är det ni angav i kontrollpanelen "My City" när ni skapade e-postadressen. Vi är dock inte riktigt klara med våra inställningar och istället för Next klickar vi istället på More Settings ...

* Fönstret Internet E-mail Settings öppnas och du väljer fliken Outgoing Server.
Den utgående servern (SMTP) kräver inloggning. Du bockar därför i denna ruta.
De övriga alternativen aktiveras då och det första alternativet väljs per automatik. Detta är helt rätt så du låter det vara så och byter istället till fliken Advanced.

* I bilden kan du se att du har valt IMAP och att programmet har valt port 143 för den här servern. Det är helt korrekt. Har du istället valt POP3 står det att POP3 servern använder sig av port 110. Även detta är helt korrekt.

Däremot står det som standard port 25 för den utgående SMTP servern. Detta ändrar du till port 587.

Här måste ni välja SSL under krypterad anslutning på inkommande server och TLS på utgående.

Observera att när du ändrar till SSL så kan Outlook automatiskt ändra porten på inkommande till 993 eller 995, vilket är helt korrekt.
När du ändrar till TLS på utgående så lägger sig porten på 25 (default) så denna behöver ni ändra igen efteråt till 587.

När det är klart klickar du på OK.

Du kommer nu tillbaka till din föregående ruta och den här gången klickar du på Next.

Outlook kör nu en test av dina kontoinställningar. Om allt har blivit rätt så ska det se ut som nedan:

* Klicka på Close för att stänga fönstret och du slussas vidare till det sista fönstret.

* Nu är allt klart. Ditt konto är konfigurerat och det är bara till att börja använda din Eposttjänst. Klicka på Finish