Min klonade Linuxserver tilldelas ingen IP-adress
Posted by on 2012-09-26 11:33

En guide som visar hur du kan åtgärda att en klonad server inte tilldelats ny IP-adress.

Detta kan avhjälpas genom följande:

1. Logga in på den nya servern som du klonat via VNC och gå till:

cd /etc/udev/rules.d/

Där tar du bort en fil som har med nätverksinställningar att göra. Det kan skilja från olika distributioner vad filen heter men den bör heta något i stil med "xxx-persistent-net.rules". I debian heter filen t.ex. "70-persistent-net.rules". För att vara extra försiktig kan du flytta filen till annat ställe istället för att helt radera den.

2. Starta om servern. När du gjort detta ska servern ha tilldelats en IP-adress.

Skulle detta inte hjälpa ber vi dig att kontakta vår support som ni når på support@citynetwork.se alternativt via telefon på 0455-690001.