Ändra namnservrar
Skrivet av på 2012-09-25 11:13

Denna guide beskriver hur du på egen hand ändrar namnservrar via din kontrollpanel "My City".

1.) Du loggar in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

2.) När du loggat in i kontrollpanelen går du till Domännamn och Webbplatser -> Domänhanteraren.

Innan du kan ändra namnservrar behöver du kontrollera att domännamnet har status "OK", om domännamnet inte har status "OK" betyder detta oftast att domännamnet inte blivit överfört till oss. Kontakta i så fall oss på support@citynetwork.se.

3.) Klicka på knappen "Redigera".

När du klickat på redigera får du fram följande.

4.) Klicka på fliken "Namnservrar".

Här ser du 5 fält där du kan fylla i namnservrar. För att ändra till City Networks namnservrar fyller du i de namnservrar som finns under dessa fält. Tänk på att du ska ta bort de namnservrar du hade innan och ersätta med våra tre namnservrar.

City Networks namnservrar är:

atdns01.citynetwork.se
atdns02.citynetwork.se
atdns03.citynetwork.se

Vi rekommenderar att du fyller i alla tre namnservrarna.

När du är klar och har sparat dina namnservar borde dina ifyllda fält se ut som bilden ovan:

När du ändrat namnservrarna kan det ta upp till 2 dygn innan ändringen slagit igenom fullt ut.