Problem att logga in i applikationsverktygets admingränssnitt
Skrivet av Alexander R på 2012-09-25 10:55

En guide som beskriver hur du kan styra var dina sessioner sparas vilket kan åtgärda bl.a. inloggningsproblem i CMS.

Kan du inte logga in i din admin på Opencart/Joomla/Prestashop eller andra applikationsverktyg så kan det vara att du måste uppdatera var dina sessioner sparas.

Detta gör du i din php.ini fil som ligger i direkt i din root katalog "public_html".

Finns ingen php.ini fil så skapar ni bara en och lägger den i /erdomän.se/public_html/

Öppna php.ini filen och lägg till följande två rader:

session.save_handler = files;
session.save_path = /storage/content/xx/yyyyxx/erdomän.se/sessions;

xx = De två sista siffrorna i ditt kundnummer.

yyyyxx = Ditt kundnummer.

Därefter skapar du mappen sessions under din katalog "/erdomän.se/" där sessionsfilerna ska sparas.
Tänk på att denna katalog "sessions" inte ska ligga i public_html utan direkt i katalogen erdomän.se/!

Om denna åtgärd fick önskad effekt ska du nu kunna logga in i din adminpanel.