Inställningar för att lägga till e-postkonto i Windows Mail
Skrivet av Mattias Nilsson på 2009-09-15 14:59

En guide som beskriver hur du aktiverar ett e-postkonto i e-postklienten Windows Mail.

Detta är ett exempel:

1. Öppna e-postklienten Windows Mail

2. Klicka på Verktyg

3. Välj konton...

5. Klicka på Lägg till.

6. Välj E-postkonto.

7. Välj ett namn (vad som helst). Klicka på Nästa.

8. Skriv in din E-postadress. Klicka på Nästa.

10. Välj POP3 eller IMAP som inkommande mailserver. Se Vad menas med POP respektive IMAP? för mer info.

11. Som inkommande mailserver POP3/IMAP anger du: "mail.citynetwork.se".

12. Som utgående mailserver SMTP fältet anger du: "mail.citynetwork.se".

13. Längst ner klickar ni i "servern kräver autentisering". Klicka på Nästa.

14. Fyll i ditt kontonamn med hela mailadressen namn@dindomän (t. ex. namn@citynetwork.se).

15. Skriv in det lösenord du valt till din E-postadress.

16. Kryssa i "Kom ihåg lösenordet". Klicka Nästa

17. Kryssa i rutan "Hämta inte mina e-postmeddelanden och e-postmappar nu".

18. Klicka på Slutför

19. Markerar din E-post igen och klicka på egenskaper

20. Klicka på fliken Avancerat.

21. Ange port 587 i Utgående e-post (SMTP). Förvalt alternativ port 25 ska alltså bytas ut mot port 587.

22. Inkommande e-post (IMAP) ska vara förvalt alternativ port 143.

Om du valt POP3 ska inkommande e-post (POP3) vara port 110.

Klicka Verkställ och sedan OK.

23. Om du har valt IMAP får du en fråga om du vill hämta mappar från den e-postserver du lagt till. Klicka på Ja.

31. Klicka på OK.

32. Klart!

Om du använder vår utgående mailserver SMTP måste du aktivera "servern kräver autentisering" och använda samma inställningar som inkommande mailserver. Detta gör du efter du lagt upp E-postadressen.

Om detta inte funkar så måste du använda din Internetleverantörs utgående mailserver.