Aktivering av ny MySQL databas
Posted by - NA - on 2005-10-24 08:15

En guide som beskriver hur du via kontrollpanelen "My City" aktiverar en ny MySQL databas.

För att aktivera en ny MySQL databas loggar du in i kontrollpanelen "My City" på adress https://my.citynetwork.se. Logga in med användarnamn (e-postadress) och tillhörande lösenord. Har du inte tillgång till lösenordet kan du klicka på länken ”Glömt lösenordet?” för att generera ett e-postmeddelande via vilket du sedan kan ange ett nytt lösenord.

Väl inloggad gör du på följande sätt:

1.) Gå in under rubriken "Databaser - MySQL"

2.) Välj "Lägg till databas"

3.) Ange ett namn på din databas i det översta fältet.

4.) Ange det lösenord du önskar i de två nedersta fälten.

Lösenordet ska vara mellan 8-20 tecken och bör bestå av versala och gemena bokstäver, siffror och specialtecken.

5.) Välj Lägg till

Databasen är nu skapad. Klickar du på "redigera" till höger om databasen så får du mer detaljerad information om databasen du just skapat.